RANGKAIAN PRODUK D'ARISHA QAIRA

GLUCOLL STEM ( 15 GM X 15 SACHETS )

HARGA MURAHCHEAP : RM 71.90
HARGA PASARAN : RM 79.90
Glucoll Stem bertindak sebagai Antipenenuaan, Menyegarkan tubuh badan, Memperbaharui Sel, membuatkan Kulit Bersinar dan menambahkan Tenaga.

KELEBIHAN :

BARAKAH 
Pengambilan Glucoll Stem D’Arisha Qaira merupakan satu tanda sokongan kepada penggunaan produk muslim sebagai fardhu kifayah. Kandungan kurma, madu dan Zaffaran adalah makanan Sunnah yang semestinya produk terunggul dan berkualiti tinggi

BERSIH 
Tubuh menjadi bersih daripada toksin hasil daripada penggunaan Glucoll Stem yang berterusan

BERTENAGA
Tubuh berupaya menjana metabolisma tinggi dan menyumbang ke arah pembakaran lebihan lemak badan yang berkesan dengan Tribulus

BARU
Sel tubuh berpotensi memperbaharui diri sendiri dengan bantuan SEL TUNAS TUMBUHAN ( plant stem cell). KOLAGEN juga membantu memperbaharui sel kulit yang kendur, sel kuku, sel rambut dan otot otot.
BERSINAR : Kulit bersinar hasil daripada ASID AMINO L GLUTHATHIONE yang membantu memberikan keserian pada tona kulit.

BEBAS 
Apabila anti oksidan yang tinggi melawan semua radikal bebas, maka tubuh menjadi bebas dari ancaman penyakit dan risiko barah. Ini adalah sumbangan daripada kesemua BERI yang kaya dengan anti oksidan. Bebas juga dari sebarang pewarna tiruan dan bebas dari bahan yang tidak halal.
Kehebatan Kandungan Glucoll Stem :

KURMA

Abu Abdillah a.s. bersabda: “Buah kurma adalah salah satu buah yang berasal dari surga dan dapat mensirnakan pengaruh sihir”.

Abu Abdillah a.s. bersabda: “Orang yang memakan 7 buah kurma yang baik sebelum sarapan, maka pada hari itu dia tidak akan tertimpa racun, sihir dan tidak diganggu setan”.

Imam Ja’far Ash-Shadiq a.s. bersabda: “Barangsiapa memakan 7 buah kurma yang baik, maka cacing-cacing yang ada di perutnya akan mati”.

Nabi saww bersabda: “Rumah yang tidak ada kurma di dalamnya, akan menyebabkan penghuninya kurang sehat”.

Nabi saww bersabda: “Berilah makanan kurma pada wanita yang hamil sebelum dia melahirkan, sebab yang demikian itu akan menyebabkan anaknya menjadi seorang yang tabah dan bertakwa (bersih hatinya)”.

DELIMA

Kedua Allah S.W.T. berfirman yang bermaksud:”Dan Dialah yang menjadikan kebun-kebun yang bersusun dan kebun-kebun yang tidak bersusun, pokok kurma, tanaman-tanaman yang berlainan rasanya, pokok zaitun dan pokok delima yang serupa atau yang tidak serupa. Makanlah buahnya jika telah berbuah dan bayarlah zakatnya di hari kalian memetiknya. Dan janganlah kalian melampaui batas, sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang melampaui batas.: (Al-An’am:141)

Dan ketiga Allah S.W.T. berfirman:” Di dalam kedua syurga itu terdapat mata air yang memancar keras terus-menerus. Maka tanda-tanda kekuasaan Tuhan kalian yang mana lagi yang akan kalian dustakan?Di dalam kedua syurga itu terdapat buah-buahan, pokok kurma dan pokok delima.”( Al-Rahman:66-68)

ZAFRAN

“Sesiapa yang mengambil sebahagian Za’faran tulen dan Su’dun satu bahagian dicampurkan dengan ‘asal (madu), diminum sebanyak dua misqal (dua sudu) pada setiap hari, maka dia dikagumi tentang ingatannya sehingga dituduh melakukan sihir.”

MADU

Nabi Muhammad SAW bersabda: “Barangsiapa minum madu setiap bulan dengan niat melakukan nasehat Al-Qur’an, maka Allah SWT akan menyembuhkannya dari 77 penyakit”.

Nabi Muhammad SAW bersabda: “Barangsiapa ingin memiliki hafalan yang kuat hendaklah dia meminum madu”.

Nabi Muhammad SAW bersabda: “Sebaik-baik minuman ialah madu karena dia dapat mengkonsentrasikan hati dan menghilangkan dingin yang ada di dalam dada”.

Nabi Muhammad SAW bersabda: “Allah SWt telah meletakan berkah di dalam madu dan menjadikannya sebagai ubat dari rasa nyeri, dan madu telah didoakan oleh 70 Nabi”.


Menarik Tentang Glucoll Stem :
 1. Rasa yang hebat dan memikat
 2. Mengandungi anti oksidan hebat yang mengurang radikal bebas di dalam badan seperti acai berry
 3. Mempercepatkan dan melindungi pertumbuhan sel2 baru, pemulihan luka.
 4. Agen anti-penuaan, menguatkan perlindungan dari UV, meningkatkan kekuatan sel kulit
 5. Meningkatkan metabolisma, mengurangkan berat badan, memperbaiki aliran darah, menguatkan jantung, membekalkan tenaga, kaya Vitamin A, B1 & E
 6. Asid Amino L gluthahione yang membantu memberikan keserian kepada kulit dan membantu mencerahkan tona warna kulit
 7. Seratepal yang hebat di dalam membantu mengurangkan lebihan air di dalam badandan mengaktifkansistem penghadaman
 8. 7 KALI Ekstrak stem cell atau cell tunas yang menjadi ejen memperbaiki sel- sel rosak di dalam badan dan membantu sel sel memperbaiki dirinya dengan sendirinya
 9. Sesuai untuk lelaki dan wanita
 10. Maksimum 2 kali sehari. 1x sebelum sarapan dan 1x sebelum jam 6 petang.
 11. Pengambilan berterusan adalah amat penting. sekiranya berhenti mungkin tuan puan menghadapi risiko tindakbalas lewat atau tidak kesan langsung.
 12. Senaman ringan selama 20 minit dengan kekerapan 3 kali seminggu.
 13. Kesan adalah berbeza dan bergantung kepada individuKesan Pengambilan Glucoll Stem :
 • Mencerah & menggebukan kulit wajah dan badan.
 • Membantu mengurangkan kedutan pada kulit
 • Menghapuskan jerawat dan parut.
 • Mengaktifkan sel-sel badan dan kulit
 • Membantu menjadikan kulit halus, licin dan anjal
 • Menghilangkan masalah minyak berlebihan
 • Melembapkan dan menganjalkan kulit.
 • Meningkatkan daya penyerapan kolagen oleh badan
 • Merangsang badan menghasilkan lebih kolagen
 • Membantu menguatkan sendi dan tulang
 • Membantu bertindak sebagai anti penuaan
 • Agen Antioksidan
 • Menjaga kesihatan dan jantung
 • Mengurangkan risiko kanser & penyakit lain.


Produk Glucoll Stem juga disyorkan kepada mereka yang mengidap penyakit berikut :
 1. Gout
 2. Barah
 3. Sakit saraf/sendi dan lenguh2 tulang
 4. Buasir/sembelit
 5. Kencing manis
 6. Darah tinggi
 7. Lemak darah
 8. Anemia
 9. Kulit sensitif
 10. Sistem penghadaman lemah
 11. Kerap demam selsema
 12. Mudah letih dan badan lemah
 13. Tekanan/stress
 14. Kolestrol tinggi
 15. Masalah kulit kronik
 16. Masalah kewanitaan – keputihan.

____________________________________________________________________________

SUSU MINDA GEN-PLUS ( 25 GRAM X 25 SACHETS )

HARGA MURAHCHEAP : RM 41.30
HARGA PASARAN : 45.90

Dikatakan sebagai susu minda terbaik keseluruhan kerana tambahan khasiat-khasiat penting di dalam Susu Minda Gen-Plus. Khasiat-khasiat tambahan itu bagi merangsang tumbesaran, kesihatan, ketajaman minda, kecergasan dan tulang yang kuat!


 1. Diperkaya dengan 7 jenis buah-buahan dan herba istimewa. Setiap satu jenis buah-buahan, kacang, herba terbukti dapat memberikan khasiat tambahan.
 2. Dilengkapi dengan AHA & DHA yang membantu ketajaman penglihatan dan perkembangan otak. Dua tambahan khasiat tersebut menjadikan
 3. Susu Minda Gen-Plus lebih berkhasiat.
 4. Ditambah lagi dengan Lysine, sejenis asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk pertumbuhan dan pemulihan tisu.
 5. Susu Minda Gen-Plus semakin berkualiti dan lebih berkhasiat dengan penambahan zat kalsium yang membantu menguatkan tulang dan gigi.
 6. Terapi bacaan ayat al-Quran 30 juzuk ke dalam Susu Minda Gen-Plus.Khasiat Lengkap dari Kanak-Kanak Hingga Dewasa :
 • Susu Minda Gen-Plus didatangkan dalam pek plastik kedap udara supaya lebih memudahkan di samping dapat mengekalkan kesegaran, dengan kelazatan dan khasiat yang tinggi.
 • Susu Minda Gen-Plus dipek di dalam sachet 25 gram, siap untuk dibancuh dan diminum. Setiap kotak mengandungi 25 sachet.
 • Rasa yang enak, dan lazat adalah sesuai untuk peringkat umur 1 tahun hingga orang dewasa.terbukti khasiatnya bila menikmatinya
 • Susu Minda Gen-Plus mempunyai Sijil Halal JAKIM


Maklumat Khasiat Buahan :

Kismis adalah salah satu alternatif bahan makanan yang wajar dijadikan snek makanan kepada anak-anak. Kismis bukan hanya terhad sebagai bahan makanan yang dimakan sewaktu menjelang peperiksaan, majlis keramaian tertentu atau dimasukkan ke dalam roti atau kek.

Sebanyak 60% berat kismis terdiri daripada gula, di mana separuh daripadanya adalah fruktosa dan separuh lagi adalah glukosa. Kismis sangat tinggi kandungan antioksidannya berbanding buah prun dan aprikot.

“sesiapa yang ingin menghafal Hadith hendaklah ia kerap memakan anggur kering”
-Imam Zuhdi.
Pada riwayat lain dari Abi Ja’far At-thusi disebutkan bahwa kismis dapat menghilangkan lendir dan menyihatkan jiwa”.

Kismis telah lama digunakan sebagai sumber diet bagi mendapatkan asid lemak perlu dan tokoferol sebagai antioksidan.

Antara lain-lain khasiat kismis adalah :

 • Menguatkan daya ingatan
 • Mengubati penyakit lupa
 • Mencerdaskan minda
 • Memutuskan balgham( Kahak)
 • Membersihkan hati
 • Mencerahkan mata

Kurma berkesan untuk merawat penyakit gangguan usus kronik dan sembelit. Khasiat kurma juga terbukti dalam mengatasi masalah insomnia. Individu yang mengalami masalah batuk pula boleh mengamalkan pengambilan kurma dalam menu harian mereka kerana keberkesanannya menghilangkan gatal-gatal dalam kerongkong seterusnya mampu menghentikan batuk.

Bagi kanak-kanak, kurma membantu mencergaskan minda, menguatkan daya ingatan serta membantu tumbesaran. Manakala untuk wanita, kurma dapat mengurangkan pengaliran darah semasa proses kelahiran. Juga terbukti berkesan dalam memanaskan tubuh, mencegah penyakit barah, melancarkan peredaran darah, merawat penyakit buah pinggang dan membersihkan hati.

Badam mengandungi protein, serat, kalsium, magnesium, kalium, zinc, selenium, kuprum, phosphorus, biotin, riboflavin, niacin, besi, vitamin E serta antioksida lain yang tinggi. Contohnya, segenggam badam (35gm), dapat membekalkan 45% dari keperluan harian Vitamin E dan Manganese.

Abu Abdillah a.s. bersabda: “Buah kurma adalah salah satu buah yang berasal dari surga dan dapat mensirnakan pengaruh sihir”.

Abu Abdillah a.s. bersabda: “Orang yang memakan 7 buah kurma yang baik
sebelum sarapan, maka pada hari itu dia tidak akan tertimpa racun, sihir
dan tidak diganggu setan”.

Imam Ja’far Ash-Shadiq a.s. bersabda: “Barangsiapa memakan 7 buah kurma
yang baik, maka cacing-cacing yang ada di perutnya akan mati”.

Nabi saww bersabda: “Rumah yang tidak ada kurma di dalamnya, akan
menyebabkan penghuninya kurang sehat”.

Nabi saww bersabda: “Berilah makanan kurma pada wanita yang hamil sebelum
dia melahirkan, sebab yang demikian itu akan menyebabkan anaknya menjadi
seorang yang tabah dan bertakwa (bersih hatinya)”.
 • Mengurangkan paras kolesterol, merendahkan risiko darah tinggi dan serangan jantung
 • Menghalang obesiti (kegemukan)
 • Meredakan Diabetes
 • Menghalang Osteoporosis
 • Mengurangkan risiko Alzheimer
Antara khasiat buah tin termasuklah menyingkirkan keracunan (toksin), mencairkan kahak, mengurangkan batuk yang berpanjangan serta melapangkan dada. Ia juga berfungsi untuk membersihkan hati (liver), jantung dan membersihkan lendir dalam usus.

Buah tin sangat bermanfaat kepada pesakit buasir, dimana ia dapat membantu mengurangkan bengkak pada buasir dan seterusnya mengecutkannya. Buah tin juga membantu melawaskan kencing dan merawat sakit-sakit badan. Selain dari itu buah tin dipercayai dapat menyembuhkan penyakit bengkak telinga dan mempercepatkan pertumbuhan gigi bagi kanak-kanak.
Warna merah pada buah strawberi bermaksud kaya dengan pigmen warna antosianin yang tinggi. Selain antioksidan, ia juga kaya dengan serat, rendah kalori dan mengandungi vitamin C, folat, potasium serta asid ellagic.

Antara lain khasiat penting strawberi:

 1. Membantu menurunkan kadar kolesterol
 2. Membantu melumpuhkan kerja aktif kanser kerana asid ellagic yang terdapat di dalamnya.
 3. Mengurangkan gejala strok.
 4. Kaya Vitamin C yang amat bagus untuk pertumbuhan kanak-kanak.
 5. Efektif sebagai anti-oksidan.
 6. Dapat menghaluskan kulit dan membuatkan warna kulit lebih cerah dan bersihZAFRAN atau nama saintifiknya Crocus Sativus adalah sejenis tumbuhan herba yang hanya boleh didapati di beberapa buah negara sahaja iaitu di Iran dan Sepanyol serta sedikit ditanam di Kashmir. Ianya merupakan rempah yang terbaik, paling wangi dan termahal di dunia yang turut dikenali juga sebagai ‘King of Spices’.

“Sesiapa yang mengambil sebahagian Za’faran tulen dan Su’dun satu bahagian dicampurkan dengan ‘asal (madu), diminum sebanyak dua misqal (dua sudu) pada setiap hari, maka dia dikagumi tentang ingatannya sehingga dituduh melakukan sihir.”

Selain untuk melazatkan makanan, ianya juga dianggap bahan terbaik untuk kesihatan, perubatan, alat solek, masakan, minyak wangi, bahan pewarna dan lain-lain. Kaya dengan vitamin B2, hydrocloric acid dan Riboflavin.


Antara khasiat Zafran adalah:

 • Mencerdaskan minda, penyakit radang paru-paru, sakit tekak dan tonsil.
 • Merawat masalah kulit, menghindarkan batuk dan selsema.
 • Merawat sakit kepala atau migrane, asma, muntah-muntah, penyakit buah pinggang.
 • Sukar tidur malam (insomnia).
 • Merawat masalah limpa, pembuka selera makan, penyakit kanser.
 • Merawat bengkak hati atau hipatitis A dan B.
 • Memudahkan penghadaman, menghilangkan bau mulut.
 • Membuang angin dan asid yang berkumpul dalam perut.
 • Menambahkan tenaga.
 • Merawat masalah sembelit.
 • Pertumbuhan akal dan fizikal bayi serta kanak-kanak.
 • Membantu awet muda dengan kulit cerah dan bersih.
 • Sebagai bahan penenang bagi masalah kemurungan & runsing.
 • Mengurangkan kesakitan pada kanak-kanak ketika tumbuh gigi.
 • Melancarkan perjalanan haid yang tidak menentu.
 • Menguatkan ingatan dan menghilangkan keletihan.

____________________________________________________________________________

SUSU UNTA ( 25 GRAM X 20 SACHETS )

HARGA MURAHCEAP : RM 35.90
HARGA PASARAN : RM 39.90
Susu unta mengandungi kandungan lemak yang paling rendah iaitu 2.9% berbanding 7.6% dalam susu kerbau, 5.5% dalam susu biri-biri, 4.5% dalam susu lembu dan 3.8% dalam susu kambing biasa. oleh itu, risiko peningkatan kolesterol dengan meminum susu unta lebih rendah daripada susu-susu yang lain.
Khasiat Susu Unta :
 • Mengurangkan Kandungan Gula Dalam Badan
 • Baik Untuk Sistem Penghadaman Kita
 • Boleh Mengelakkan Masalah Hati
 • Ikhtiar bagi rawatan penyakit Asma
 • Ikhtiar bagi rawatan Sesak Nafas
 • Menguatkan Gigi Dan Gusi
 • Kaya Dengan Mineral, Potasium, Protien dan Kalsium
 • Paling pantas diproses dan diserap, sekaligus memberikan tenaga segera
 • Penguat Memori

Kandungan Susu Unta :

 • Ekstrak Susu Unta
 • Krimer Tanpa Tenusu
 • Ekstrak Buah Tin
 • Ekstrak Buah Delima
 • Ekstrak Buah Strawberi
 • Ekstrak Badam
 • Ekstrak Kismis
 • Ekstrak Kurma
 • Ekstrak Za’Faran
 • Habatus Sauda

Keterangan Lanjut Kandungan Susu Unta :KURMA

Abu Abdillah a.s. bersabda: “Buah kurma adalah salah satu buah yang berasal dari surga dan dapat mensirnakan pengaruh sihir”.

Abu Abdillah a.s. bersabda: “Orang yang memakan 7 buah kurma yang baik
sebelum sarapan, maka pada hari itu dia tidak akan tertimpa racun, sihir
dan tidak diganggu setan”.

Imam Ja’far Ash-Shadiq a.s. bersabda: “Barangsiapa memakan 7 buah kurma
yang baik, maka cacing-cacing yang ada di perutnya akan mati”.

Nabi saww bersabda: “Rumah yang tidak ada kurma di dalamnya, akan
menyebabkan penghuninya kurang sehat”.

Nabi saww bersabda: “Berilah makanan kurma pada wanita yang hamil sebelum
dia melahirkan, sebab yang demikian itu akan menyebabkan anaknya menjadi
seorang yang tabah dan bertakwa (bersih hatinya)”.


KISMIS

“sesiapa yang ingin menghafal Hadith hendaklah ia kerap memakan anggur kering”
-Imam Zuhdi.
Pada riwayat lain dari Abi Ja’far At-thusi disebutkan bahwa kismis dapat menghilangkan lendir dan menyihatkan jiwa”.


MADU

Nabi Muhammad SAW bersabda: “Barangsiapa minum madu setiap bulan dengan niat melakukan nasehat Al-Qur’an, maka Allah SWT akan menyembuhkannya dari 77 penyakit”.
Nabi Muhammad SAW bersabda: “Barangsiapa ingin memiliki hafalan yang kuat hendaklah dia meminum madu”.
Nabi Muhammad SAW bersabda: “Sebaik-baik minuman ialah madu karena dia dapat mengkonsentrasikan hati dan menghilangkan dingin yang ada di dalam dada”.
Nabi Muhammad SAW bersabda: “Allah SWt telah meletakan berkah di dalam madu dan menjadikannya sebagai ubat dari rasa nyeri, dan madu telah didoakan oleh 70
Nabi”.


HABATUSSAUDA

(BUKHARI – 5255) : Telah menceritakan kepada kami Abdullah bin Abu Syaibah telah menceritakan kepada kami ‘Ubaidullah telah menceritakan kepada kami Isra`il dari Manshur dari Khalid bin Sa’d dia berkata; Kami pernah bepergian yang di antaranya terdapat Ghalib bin Abjar, di tengah jalan ia jatuh sakit, ketika sampai di Madinah ia masih menderita sakit, lalu Ibnu Abu ‘Atiq menjenguknya dan berkata kepada kami; “Hendaknya kalian memberinya habbatus sauda’ (jintan hitam), ambillah lima atau tujuh biji, lalu tumbuklah hingga halus, setelah itu teteskanlah di hidungnya di sertai dengan tetesan minyak sebelah sini dan sebelah sini, karena sesungguhnya Aisyah pernah menceritakan kepadaku bahwa dia mendengar Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda: “Sesungguhnya habbatus sauda’ ini adalah obat dari segala macam penyakit kecuali saam.” Aku bertanya; “Apakah saam itu?” beliau menjawab: “Kematian.”


________________________________________________________________

Share on Google Plus

About murahcheaponline cantikbeautymall

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
  Blogger Comment